τα πιο πολλα αχρηστα ενδιαφεροντα!!!

Ήξερες ότι...

Το 1994, ένα αεροπλάνο της Αεροφλότ έπεσε, εξαιτίας του πιλότου, ο οποίος έδινε μαθήματα πλοήγησης στον 15χρονο γιο του. Σκοτώθηκαν και οι 75 επιβαίνοντες του αεροπλάνου.

Η γυναίκα που έχει εμφανιστεί στα περισσότερα εξώφυλλα του γνωστού περιοδικού "ΤΙΜΕ" (10 φορές) είναι η Παναγία.

Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας, στις πρώτες μέρες του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, έκρινε πως τα αεροπλάνα δεν είχαν καμια στρατιωτική αξία, καθώς κανένας πιλότος δεν θα μπορούσε να βλέπει με τον αέρα να τον χτυπάει στα μάτια με 50 χλμ./ ώρα.

Η πρώτη ομιλούσα κούκλα παρουσιάστηκε από τον Γιόχαν Μέιλζελ το 1820, ενώ βελτιώθηκε το 1887 από τον Τόμας Έντισον, ο οποίος εφάρμοσε στο παιχνίδι τον φωνογράφο του.

Μέχρι τον 7ο μήνα της ζωής του, ένα μωρό έχει την δυνατότητα να αναπνέει και να καταπίνει ταυτόχρονα. Ένας ενήλικας δεν μπορεί να το κάνει ποτέ αυτό.

Στην "Τόρα", τον εβραϊκό νόμο που αποτελείται από τα πρώτα 5 βιβλία της Βίβλου, υπάρχουν 613 εντολές, από τις οποίες οι 365 είναι απαγορεύσεις!

Οι περισσότεροι λαοί είχαν θεοποιήσει τα ηφαίστεια: οι Έλληνες είχαν τον Ήφαιστο, οι Ρωμαίοι τον Βουλκάνο, οι Πολυνήσιοι την πανέμορφη και οξύθυμη θεά Πέλε και οι Ινδιάνοι τους θεούς Λάο και Σκελ.

Στην Ολυμπιάδα του Σεν Λούις (1904), το μοναδικό χρυσό μετάλλιο για τους Ευρωπαίους κατέκτησε ο Έλληνας Περικλής Κακούσης, στην άρση βαρών.

Οι γυναίκες ανοιγοκλείνουν τα μάτια τους 2 φορες συχνότερα απ' ότι οι άντρες.

Οι περισσότεροι άνθρωποι περπατάνε 185.000 χλμ. κατά την διάρκεια της ζωής τους. Τεσσερισήμισι φορές, δηλαδή, τον γύρο του κόσμου.

Η υψηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί είναι 57,8 βαθμοί Κελσίου. Μάλιστα, σημειώθηκε δύο φορές: στις 13 Σεπτεμβρίου του 1922, στην Αλ Αζίζια της Λιβύης, και στις 11 Αυγούστου του 1933, στο Σεν Λούις του Μεξικού.

Η τραγουδίστρια Λένα Γκόλμπερτ Φορντ, η οποία ερμήνευσε το τραγούδι "Keep the home fires burning" ("Κρατήστε τις φωτιές των σπιτιών αναμμένες"), κάηκε μέσα στο σπίτι της.

Τα γνωστά σε όλους μας "νυχτικά" εμφανίστηκαν στην Ευρώπη τον 16ο αιώνα. Έως τότε, οι άνθρωποι κοιμούνταν είτε γυμνοί είτε με τα ρούχα τους.

Το τελευταίο μέλος της οικογένειας Βοναπάρτη, ο Τζερόμ Ναπολέων Βοναπάρτης, πέθανε το 1945, όταν μπερδεύτηκε στο λουρί του σκύλου του και έπεσε στο έδαφος.

Τα αμερικάνικα ταχυδρομεία διαβεβαιώνουν τους πελάτες τους πως δεν πρόκειται να παχύνουν σαλιώνοντας τα γραμματόσημα για να κολλήσουν, καθώς η ποσότητα της κόλας που περικλείεται σε κάθε γραμματόσημο, δεν ξεπερνά το ένα δέκατο της θερμίδας.

Στην κορύφωση του Ψυχρού Πολέμου (τέλη του '60), υπήρχαν 78.000 πυρηνικά όπλα ισχύος 12,5 δισεκατομμυρίων τόνων TNT. Η ποσότητα αυτή αντιστοιχούσε σε δυόμισι τόνους πυρηνικών ανά έναν κάτοικο του πλανήτη.

Τουλάχιστον άλλοι 9.000.000 άνθρωποι έχουν γενέθλια την ίδια μέρα με εσένα.

H βασίλισσα Bικτωρία απαγόρευσε με νόμο την ομοφυλοφυλία των ανδρών, αλλά όχι των γυναικών γιατί δεν πίστευε πως μπορεί να υπάρξει θυλυκή ομοφυλοφυλία. Άρα ο νόμος θα ήταν άχρηστος.

Tο μόνο φαγητό που δεν τρώνε οι κατσαρίδες είναι τα αγγούρια.

Ένας άνθρωπος έχει τις ίδιες πιθανότητες να σκοτωθεί από κεραυνό όσες έχει να σκοτωθεί πέφτοντας από το κρεββάτι: Mία στα 2.000.000. Oι πιθανότητες να πεθάνει από δάγκωμα φιδιού είναι 1 στα 3.000.000. Yπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να σκοτωθεί κάποιος από φελλό σαμπάνιας παρά από δηλητηριώδη αράχνη.

Mόνο ένας στα 2 δισεκατομμύρια ανθρώπων θα ζήσει πάνω από 116 χρονών.

O Mel Blanc (η φωνή του Mπαγκς Mπάνι) ήταν αλεργικός στα καρότα.

Μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει περισσότερα από 4.500 διαφορετικά είδη ποντικοπαγίδας.

Τα γουρούνια δε μπορούν να κοιτάξουν ποτέ τον ουρανό.

Aν ξεφωνίζετε συνεχώς για 8 χρόνια, 7 μήνες κι έξι μέρες θα δημιουργήσετε αρκετή ενέργεια για να ζεσταθεί ένα φλυτζάνι καφέ.

H ανθρώπινη καρδιά δημιουργεί τόση πίεση στο αίμα που αυτό θα μπορούσε φεύγοντας από την καρδιά να αναπηδήσει σε ύψος 10 μέτρων.

O ισχυρότερος μυς στο ανθρώπινο σώμα είναι η γλώσσα.

Όλοι οι κύκνοι στην Aγγλία είναι ιδιοκτησία του στέμματος, και κανείς δεν επιτρέπεται να τους πειράξει.

Eίναι αδύνατον να φταρνιστείς με τα μάτια ανοιχτά.

Eίναι αδύνατον να αυτοκτονήσεις κρατώντας την αναπνοή σου.

Ένα είδος πύθωνα (Python reticulatus) που συναντάται στη ΝΑ Ασία, την Ινδονησία και τις Φιλιππίνες συνήθως φτάνει τα 6,24 μέτρα. Αυτό όμως δεν εμπόδισε ένα μέλος του είδους αυτού να φτάσει τα 10 μέτρα. Τον σκότωσαν κοντά σε μια κατασκήνωση στην παραλία του Celebes στο αρχιπέλαγος του Malay.

Οι Aμερικανοί τρώνε κάθε μέρα 72.000 τετραγωνικά μέτρα πίτσα.

Ένα δισεκατομμύριο δευτερόλεπτα είναι 31,7 χρόνια.

Στις περισσότερες διαφημίσεις που έχουν εμφανιστεί ρολόγια χειρός, η ώρα δείχνει 10:10.

Tο 1977 υπήρχαν μόνο 37 άνθρωποι που ντυνόταν σαν τον Elvis. To 1993, έφτασαν τους 48.000.

Tο συνολικό όνομα του Hνωμένου Bασιλείου είναι: «Hνωμένο Bασίλειο της Mεγάλης Bρετανίας, Bόρειας Iρλανδίας και του Berwick-upon-Tweed». To τελευταίο είναι μια πολύ μικρή πόλη στα σύνορα με την Σκωτία, την οποία διεκδικούσε ο βασιλιάς των Σκωτσέζων επι μακρόν. H πόλη αυτή μάλιστα ήταν επίσημα σε εμπόλεμη κατάσταση με την Γερμανία, μέχρι το 1987 επειδή ο Tσόρτσιλ κήρυξε τον πόλεμο με το συνολικό όνομα του Hνωμένου Bασιλείου, αλλά στην συνθήκη συνθηκολόγησης ξεχάστηκε να αναγραφεί.

Πριν δύο χρόνια μπήκε στην Aνταρκτική, το πρώτο μηχάνημα αυτόματων συναλλαγών, στο κέντρο ερευνών McMurdo.

Σήμερα κυκλοφορούν περισσότερα εκατονταδόλαρα στην Pωσία απ' ότι κυκλοφορούν στις HΠA.

H Nότια Aφρική έχει 11 επίσημες γλώσσες.

H λέξη τουρισμός προέρχεται από την πρώτη μαζική επίσκεψη στην ιστορία: έγινε στην γαλλική περιοχή Tours.

Aν και ο πλυθυσμός της Kίνας ξεπερνά το 1 δισεκατομμύριο, τα επίθετα είναι κάτι περισσότερο από διακόσια.

O John Belavia, ένας αμερικανός μανιακός του τζόγου μετείχε σε 5.000 κληρώσεις δώρων και ποτέ δεν κέρδισε κάτι.

H κάρτα του Al Capone έγραφε πως είναι πωλητής επίπλων.

O μέσος άνδρας βγάζει σε τριάντα χρόνια γύρω στο ένα κιλό γένια.

Tα νύχια των χεριών μεγαλώνουν τέσσερις φορές ταχύτερα από τα νύχια των ποδιών.

Tο 2000 π.X. οι Aιγύπτιοι χρησιμοποιούσαν ένα είδος προφυλακτικού φτιαγμένο από μεμβράνη που έπαιρναν από κροκόδειλους.

O Λουδοβίκος ο 14ος της Γαλλίας έκανε μπάνιο μόνο μια φορά τον χρόνο.

Oι HΠA αγόρασαν την Aλάσκα από την Pωσία προς 2,5 δεκάρες το στρέμμα και το Mανχάταν από τους Iνδιάνους με 24 δολάρια.

Τον 3° αιώνα π.Χ. οι αρχαίοι κάτοικοι της Ιταλίας φορούσαν μασέλες φτιαγμένες από δόντια ζώων.

Στη Ζιμπάμπουε ζει μια φυλή ιθαγενών, τα μέλη της οποίας έχουν μόνο 2 δάχτυλα σε κάθε τους πόδι.

Ο πιο παχύς άνθρωπος στον κόσμο ζυγίζει 620 κιλά.

Η πιο ψηλή κατασκευή Lego στον κόσμο έχει ύψος 23,66 μέτρα και βρίσκεται στη Νίκαια της Γαλλίας.

Οι αρουραίοι γεννούν κατά μέσο όρο 2.000 μικρά το χρόνο.

Κάθε αμερικανός ξοδεύει κατά μέσο όρο 112.869 δρχ. το χρόνο για φαγητό από Fast Food . Το αντίστοιχο έξοδο ενός Ιταλού είναι μόλις 2.583 δρχ.

Κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο κατασκευάζονται 500.000.000.000 τούβλα.

Μέχρι να βγει από την ατμόσφαιρα το διαστημόπλοιο "Saturn 5" έκαιγε 13,5 τόνους καύσιμα το δευτερόλεπτο.

Το πιο μεγάλο χαρτονόμισμα του κόσμου φτιάχτηκε στην Κίνα το 14° αιώνα και είχε διαστάσεις 22,8 x 33 εκατοστά.

Οι διαστημικές στολές των αστροναυτών ζυγίζουν 103 κιλά στη Γη αλλά στο διάστημα είναι πανάλαφρες λόγω της έλλειψης βαρύτητας.

H ψηλότερη γυναίκα που μετρήθηκε ποτέ είναι μια Κινέζα με ύψος 2.47 μέτρα.

Οι ινδικές αρχές υποστηρίζουν ότι ένας άνδρας που πιστεύεται ότι είναι 125 ετών και απέφευγε σκόπιμα το αλκοόλ και το κάπνισμα, μπορεί να είναι ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο.

Το ληξιαρχείο της Τζαϊπούρ, πρωτεύουσας του κρατιδίου Ραζαστάν στη βόρεια Ινδία, εξέδωσε πιστοποιητικό σύμφωνα με το οποίο ο Χαμπίμπ Μίγιαν είναι 125 ετών, καθώς με βάση τα μητρώα του, η γέννηση του υπεραιωνόβιου χρονολογείται στις 20 Μαϊου του 1878.

Το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες αναφέρει ότι ο γηραιότερος άνθρωπος στον πλανήτη ήταν η Ζαν Λουίζ Καλμέντ από τη Γαλλία που ήταν 122 ετών όταν πέθανε το 1997. Ωστόσο, ο γηραιότερος εν ζωή άνθρωπος είναι ο Ιάπωνας Καμάτο Χόνγκο, 115 ετών. Ο Μίγιαν που ζει με το δισέγγονό του και άλλους 24 συγγενείς σ' ένα μικρό σπίτι στη μουσουλμανική συνοικία της πόλης, έχασε το φως του πριν από 50 χρόνια και είναι κλινήρης. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι δεν έκανε τίποτε το ιδιαίτερο για να ζήσει τόσο πολύ, εκτός του ότι απέφευγε επιμόνως το ποτό και το κάπνισμα. "Τρώω τα πάντα", είπε προσθέτοντας με μειδίαμα ότι καθώς δεν είχε δόντια για χρόνια, ξαφνικά τώρα του φυτρώνουν νέα.

Μια κατσαρίδα ζει για 9 μέρες χωρίς το κεφάλι της πριν πεθάνει από ασιτία.

Το αρσενικό "αλογάκι της Παναγιάς" δεν μπορεί να εκσπερματώσει όσο το κεφάλι του είναι συνδεμένο ακόμα με το σώμα του. Έτσι το θηλυκό, τον βοηθάει την κατάλληλη στιγμή, αποκεφαλίζοντάς τον.

Οι ψύλλοι μπορούν πηδήξουν 350 φορές το μήκος του σώματός τους.

Το μάτι της στρουθοκαμήλου είναι μεγαλύτερο από τον εγκέφαλό της.

Μερικά λιοντάρια, ζευγαρώνουν 50 φορές την ημέρα.

Οι πεταλούδες μυρίζουν με τα πόδια τους.

Το μυρμήγκι μπορεί να σηκώσει 50 φορές το βάρος του, και να τραβήξει 30 φορές το βάρος του, και πέφτει πάντα στην δεξιά πλευρά όταν ζαλιστεί.

Οι δεξιόχειρες άνθρωποι ζουν κατά μέσο όρο 9 χρόνια περισσότερο από τους αριστερόχειρες.

Οι άνθρωποι και τα δελφίνια είναι τα μοναδικά όντα στην γη που κάνουν σεξ όχι μόνο για την αναπαραγωγή, αλλά και για ευχαρίστηση.

Ο οργασμός από ένα γουρούνι κρατάει 30 λεπτά!

Την Πρωτομαγιά του 2000, 600 Βρετανοί ακτιβιστές φύτεψαν στον κήπο του Κοινοβουλίου της χώρας τους καρότα, κρεμμύδια και μαριχουάνα! Φυσικά, η αστυνομία, μόλις ανακάλυψε τα δενδρύλλια, τα ξερίζωσε αμέσως.

Το 1060 στην Αγγλία κατασκευάστηκε νόμισμα σε σχήμα τετράφυλλου τριφυλλιού. Ο κάτοχός του μπορούσε να σπάσει κάποιο από τα φύλλα του και να το χρησιμοποιήσει ως ανεξάρτητο νόμισμα.

Το 1400 μ.Χ. οι σωροί των σκουπιδιών στο Παρίσι είχαν τόσο μεγάλο ύψος, που συγχέονταν από πολλούς με τα αμυντικά τείχη της πόλης.

Το 1608, ο Τζώρζ Κένταλ ήταν ο πρώτος κρατούμενος που εκτελέστηκε στις Η.Π.Α. Έκτοτε, έχουν εκτελεστεί 19.200 άνθρωποι.

Το 1876, ο Αμερικανός στρατηγός Κάστερ οδήγησε τους 211 ιππείς του στη μάχη του Λιτλ Μπιγκ Χορν, γνωρίζοντας ότι τους περίμεναν 6.000 Ινδιάνοι Σιού. Ύστερα από 15 λεπτά μάχης, μόνο ένα άλογο έμεινε ζωντανό!

Το 1901, ο Τζόσουα Λάιονελ Κόουεν κατασκεύασε, για διαφημιστικούς λόγους, ένα τρένο που εκινείτο με μπαταρίες. Αλλά οι πελάτες ενδιαφέρονταν μονάχα για το τρενάκι και καθόλου για τα προϊόντα που διαφήμιζε, με αποτέλεσμα, μέσα σε λίγο χρόνο, να γεννηθεί η εταιρεία Λάιονελ Τρέινς.

Το 1906, σεισμός μεγέθους 7,7 Ρίχτερ χτύπησε το Σαν Φρανσίσκο. Η σχεδόν καταστραμμένη πόλη άφησε πίσω της 700 με 3.000 νεκρούς (ακόμη και σήμερα παραμένει άγνωστος ο ακριβής αριθμός).

Το 1928, δημιουργήθηκε ο χαρακτήρας του Μίκυ Μάους από τον Ουόλτ Ντίσνεϊ. Δύο χρόνια αργότερα, η Σάρλοτ Κλαρκ ξεκίνησε να κατασκευάζει τις πρώτες κούκλες του Μίκυ.

Το 1960, στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ρώμης, ο Αιθίοπας δρομέας Αμπέμπε Μπεκίλα τερμάτισε πρώτος στον μαραθώνιο (40 χλμ.) τρέχοντας ξυπόλητος!

Το 1991, ένα αεροπλάνο MD 80 με 100 επιβάτες αναγκάστηκε να κάνει αρκετούς κύκλους πάνω από ένα ισπανικό αεροδρόμιο, περιμένοντας να ξυπνήσει ο μοναδικός ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας, που είχε αποκοιμηθεί εν ώρα εργασίας!

Το 1993, οι επιστήμονες εντόπισαν την μεγαλύτερη συγκέντρωση ηφαιστείων στον βυθό του Νοτίου Ειρηνικού ωκεανού. Πρόκειται για μια περιοχή ίση σε έκταση με την Νέα Υόρκη, όπου βρίσκονται 1.133 ηφαιστειακοί κώνοι.

Το 1998, 2.541 ταχυδρόμοι δαγκώθηκαν από σκυλιά στις Η.Π.Α. Οι περισσότερες επιθέσεις (49) έγιναν στο Χιούστον.

Το 60% τον μαγιό που πουλιούνται στην Αμερική, ποτέ δεν βρέχονται.

Το 62 μ.Χ., ο Νέρωνας έστειλε σκλάβους στα Απέννινα Όρη, για να του φέρουν φρέσκο χιόνι. Όταν επέστρεψαν οι σκλάβοι, ο Νέρωνας πήρε το χιόνι, πρόσθεσε φρούτα και μέλι και το έφαγε ως παγωτό.

Το 75% των θυμάτων χάκερ στις Η.Π.Α (κυρίως εταιρείες και κρατικές υπηρεσίες) έχει υπολογίσει πως το κόστος για την εξακρίβωση, διόρθωση και ασφάλιση των λογισμικών συστημάτων φτάνει, κατά μέσο όρο, το ένα εκατομμύριο δολάρια ανά παραβίαση.

Το 90% των πληροφοριών που συλλέγουν και αναλύουν οι άνθρωποι της CIA προέρχεται από "ανοιχτές" πηγές, όπως είναι τα τηλεοπτικά δίκτυα, οι εφημερίδες, τα περιοδικά κ.ά.

Το ανθρώπινο σώμα έχει 45 μίλια νεύρα.

Το Γιακούτσκ στη Ρωσία έχει το χειρότερο κλίμα στον κόσμο. Τον χειμώνα η θερμοκρασία πέφτει στους -35 βαθμούς Κελσίου, ενώ το καλοκαίρι αγγίζει τους 43 βαθμούς.

Το ζεστό νερό είναι βαρύτερο από το κρύο.

Το κτίριο της Όπερας του Καϊρου καταστράφηκε από φωτιά, το 1970. Για κακή του τύχη, ο πυροσβεστικός σταθμός βρισκόταν μέσα στο ίδιο κτίριο.

Το λαμπερότερο μέρος της Γης που φαίνεται από το Διάστημα είναι το Λας Βέγκας.

Το μεγαλύτερο θηλαστικό στο κόσμο, η μπλε φάλαινα, μόλις γεννηθεί, ζυγίζει 50 τόνους!

Το μεγαλύτερο μουσείο του κόσμου είναι το Ερμιτάζ, στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας. Οι επισκέπτες θα πρέπει να περπατήσουν 20 χιλιόμετρα, αν θέλουν να περιηγηθούν τις 322 αίθουσες του μουσείου, το οποίο φιλοξενεί 3 εκατομμύρια αριστουργήματα.

Το μεγαλύτερο όνομα πόλης στον κόσμο αποτελείται από 167 γράμματα.

Το νομικό καθεστώς για τη γυναίκα, στην Ελλάδα, προσδιοριζόταν έως το 1975 από τον Αστικό Κώδικα του 1940 (έργο του Μεταξά). Εκεί καθοριζόταν ότι "ο άνδρας είναι η κεφαλή της οικογένειας" και ότι "επί διαφωνίας, υπερισχύει η γνώμη του ανδρός".

Το παλιότερο (γνωστό) μηχανικό ρολόι στην Ευρώπη κατασκευάστηκε τον 13ο αιώνα, στην Αγγλία, για τις ανάγκες ενός μοναστηριού.

Το παλαιότερο κομμάτι τσίχλας έχει ηλικία 9.000 ετών.

Το πιο ακριβές ρολόι σε όλο τον κόσμο είναι το ατομικό χρονόμετρο NBS6, το οποίο έχει μέγιστη παρέκκλιση ένα δευτερόλεπτο κάθε 300 χιλιάδες χρόνια!